Składniki: 10 kotletów z cielęciny zadniej 6 łyżek masła 2 łyżeczki śmietany 1 ½ szkl. bulionu 18 sardynek sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle po czym wyjąć je z patelni a na patelnie wlać śmietanę oraz bulion. Całość wymieszać i dodać jeszcze zmielone sardynki, doprowadzić do zagotowania. Na koniec włożyć jeszcze do…
Tag: sardynki
Kapusta
Kapusta pekińska z makaronem i sardynkami
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka sardynek 40 dag kapusty pekińskiej 15 dag gotowanego makaronu 1 czerwona cebula 1 łyżka sosu z sardynek natka pietruszki ½ cytryny 3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z olejem, sosem z sardynek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie zalać zalewą makaron oraz posiekaną cebulę i…
Ryby
Pasta z sardynek z żółtym serem
by Ela • • 0 Comments
Składniki: puszka sardynek w oleju 80 g żółtego sera 80 g majonezu 40 g chrzanu 4 jajka 1 cytryna 4 łyżki masła sól Sposób wykonania: Do sardynek dodać masło i całość dokładnie rozetrzeć. Następnie dodać żółtka jaj przetarte przez sito, starty ser oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze białka jajek pokrojone w drobną…
Sery
Pasta z sera topionego z sardynkami
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda