Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza ze szprotami na piwnym cieście

Składniki:
Ciasto:

  • 1 szklanka ciepłego piwa
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • 1,5 łyżki soli gruboziarnistej
  • 4 dkg świeżych drożdży
  • 2,75 – 3, 25 szklanki mąki

Sposób przyrządzenia:
Zmiksować piwo 2 łyżki oliwy, cukier, sól i drożdże.  Płyn przelać do miski i powoli dodając mąkę wyrabiać około 10 minut aż ciasto stanie się sprężyste. Na blacie kuchennym wyrabiać ciasto jeszcze około 5 minut, ciasto winni być jednolicie gładkie i sprężyste. Miskę wysmarować pozostała oliwą, przełożyć do niej ciasto, przewracając aż cała powierzchnia pokryje się oliwą. Miskę nakryć folią i odstawić w ciepłe miejsce. Należy pamiętać że ciasto podwoi swoją objętość. Trwa ten proces około 90 minut. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat kuchenny i podzielić na porcje. Tak przygotowani możemy przystąpić do pieczenia pizzy. Konsumenci będą zachwyceni nowym, niepowtarzalnym smakiem.

Filing
Składniki:

  • 50 dkg obranych ze skóry pomidorów
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 pokrojony w plastry ząbek czosnku
  • szproty lub sardynki w sosie własnym obsączone z zalewy
  • posiekana bazylia
  • 10 dkg tartego ulubionego sera.

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i po minucie smażenia dodać rozdrobnione pomidory i bazylię. Dusić na małym ogniu aż uzyskamy gęstą masę. Na przygotowanym wcześniej spodzie rozłożyć uduszone pomidory i rybki, posypać serami. Pizzę z dodatkami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C ( elektr.195°C ) przez 15-20 min

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *