Składniki:
- 3 łyżki masła
- 2 szkl. posiekanej cebuli
- 2 szkl. ryżu
- ½ szkl. posiekanego estragonu, szczypiorku, pietruszki, koperku i trybuli
- 4 szkl. bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- 1 liść laurowy
Składniki: 2 woreczki ryżu expresowego 500 g pieczarek 2 średnie cebule 1 puszka kukurydzy (najlepiej bonduelle) 2 świeże czerwone papryki majonez sól pieprz łyżka oliwy Przygotowanie: Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie odcedzamy, przesypujemy do miski. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie talarki a cebulę w piórka. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy cebulę…
Składniki: ryż ugotowany na sypko 1,5 szklanki krewetki w sosie własnym 20 dag rzodkiewki pokrojone w plasterki 1/2 szklanki czerwona cebula posiekana 1 łyżka szczypiorek 1 łyżka koperek 1 łyżka Sos: majonez 2/3 szklanki jogurt naturalny 3 łyżki sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ryż należy włożyć do miseczki i połączyć z rzodkiewką,…
Składniki: ½ szkl. dzikiego ryżu ½ szkl. migdałów 1 łyżka oleju 1 cebula 1 jabłko ½ szkl. rodzynek sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ryż zalać 2,5 l osolonej wody po czym gotować go około 40 minut. W między czasie uprażyć migdały na patelni. Następnie na rozgrzanym…