Składniki:
- 50 g masła
- 3 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 20 dag szynki
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 350 g łuskanego zielonego groszku
- 1 l gorącego rosołu wołowego
- 250 g ryżu
- sól
- pieprz
- 6 łyżek startego parmezanu
Read more →
Składniki:
- 8 karczochów
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 450 g ryżu
- 750 ml rosołu wołowego
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- 4-5 karczochów
- 1 cytryna
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 anchois
- 150 g grochu
- 4 łyżki wody
- 450 g ryżu
- 4 łyżki gorącej wody
- 60 g parmezanu
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- 800 g szparagów
- 4 łyżki masła
- 1 cebula
- 450 g ryżu
- 125 ml białego wina
- 750 ml rosołu wołowego
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól
- biały pieprz
Read more →
Składniki:
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy
- 450 g ryżu
- 125 ml wytrawnego białego wina
- 750 ml rosołu wołowego
- starta skórka i soku z 1 cytryny
- sól
- biały pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Read more →