Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Rolmopsy z żurawiną

Składniki: 1 kg solonych filetów śledziowych 2 spore cebule 4 ogórki kiszone jedno jabłko szklanka żurawiny 6 łyżek majonezu sól cukier do smaku mleko Sposób przygotowania: Filety śledziowe wymoczyć w mleku. Na filetach położyć cieniutki plasterek ogórka i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać jabłko z…

Rigatoni z pomidorami i tuńczykiem

Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów 100 ml białego wina 1 papryczka chili 6 listków mięty sól 300 g tuńczyka 40 g makaronu rigatoni 60 g startego parmezanu kilka listków mięty Sposób wykonania: Pomidory sparzyć wrzątkiem po czym pokroić na małe kawałki, które zalać winem i doprowadzić  do wrzenia.…

Linguine z sosem z sardynek

Składniki: 8 filetów sardynek 1 bulwa fenkułu 2 ząbki czosnku ½ czerwonej papryczki chili 4 łyżki oliwy z oliwek 350 g makaronu linguine sól starta skórka z 1 cytryny 1 łyżka soku cytrynowego 2 łyżki orzeszków piniowych natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie udusić posiekany czosnek i papryczkę chili po czym dodać fenkuł…

Filet z dorsza zapiekany z kaszą gryczaną

Składniki: 50 dkg filetów z dorsza 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 3 łyżki masła 1 szklanka sosu pomidorowego 3 łyżki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Mąki wymieszać. Porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać mocno…