Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Składniki: 1 makrela 100 g twarogu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niej rozgnieciony twaróg oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Smażony dorsz z ryżem

Składniki: 2 filety z dorsza filiżanka ryżu 1/2 brokułu  bułka tarta łyżeczka oregano łyżeczka oliwa oliwa do smażenia sól pieprz Przygotowanie: Filety z dorsza pokroić na małe kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oliwie. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Brokuły ugotować w wodzie. Oliwę wymieszać z…