Składniki: 1 makrela 100 g twarogu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niej rozgnieciony twaróg oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Tag: ryby
Listy
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem
by Ryszard Dąbrowski • • 0 Comments
Składniki: 1 makrela 1 ogórek konserwowy 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Dodać do niego drobno pokrojonego ogórka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Grillowany pstrąg nadziewany selerem
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Dietetyczny łosoś
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Smażony dorsz z ryżem
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z dorsza filiżanka ryżu 1/2 brokułu bułka tarta łyżeczka oregano łyżeczka oliwa oliwa do smażenia sól pieprz Przygotowanie: Filety z dorsza pokroić na małe kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oliwie. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Brokuły ugotować w wodzie. Oliwę wymieszać z…



