Składniki: 300 g filetów pstrąga 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki chrzanu sól cukier sok z cytryny 1 cytryna Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć na talerzu i skropić sokiem cytryny. Następnie śmietanę ubić na sztywno po czym połączyć ja z chrzanem i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Śmietanę wylać na…
Tag: ryby
Listy
Śledzie cynamonem pachnące
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg. filetów śledziowych łyżeczka cynamonu cebula 4 łyżki miodu 4 łyżki rodzynek oliwa Przygotowanie: Rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Śledzie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w półplasterki. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy miód, cynamon, rodzynki i mieszamy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ryby układamy w misce, a na nie wykładamy zawartość patelni.…
Listy
Pasta z sardynek i bryndzy
by Ewelina Woźniak • • 0 Comments
Składniki: 100 g bryndzy 100 g serka śmietankowego 200 g sardynek 2 łyżki śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozetrzeć widelcem po czym dodać do niej śmietanę, serek oraz rozgniecione sardynki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Pata z tuńczyka z ogórkiem
by Kazimierz Lewandowski • • 0 Comments
Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu sól sok z cytryny Sposób wykonania: Tuńczyk razem z majonezem zmiksować. Następnie dodać drobno pokrojonego ogórka. Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Listy
Pasta z łososia Ewy
by Ewa Wójcik • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonego łososia 2 łyżki słodkiej śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Łososia z dodatkiem śmietany zmiksować na gładką pastę. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem cytryny.