Składniki: 4 dzwonka halibuta Sok z ½ cytryny 2 łyżki mąki 5 łyżek oleju sól pieprz Sposób wykonania: Dzwonka ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą ora pieprzem. Wstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na silnym ogniu około 4 minut z każdej…
Tag: ryby
Listy
Sałatka z wędzonego dorsza i cebulki
by Renata • • 0 Comments
Składniki: 80 dag wędzonego dorsza 10 dag cebuli 4 łyżki oleju sok z cytryny sól Sposób wykonania: Dorsza podzielić na mniejsze kawałki a cebulę posiekać. Razem wymieszać i skropić sokiem z cytryny ora z olejem. Doprawić do smaku solą.
Listy
Śledzie w oleju cebulą
by Weronika • • 0 Comments
Listy
Ruloniki z wędzonego łososia
by Ewa Czaja • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonego łososia w plastrach 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki startego chrzanu 2 pęczki koperku sok z ½ cytryny 1 cytryna sól cukier Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną piane po czym dodać do niej posiekany koperek oraz chrzan. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałą…
Listy
Szczupak pieczony z boczkiem
by Elżbieta Dębska • • 0 Comments
Składniki: 1 szczupak 250 g surowego boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie owinąć go plasterkami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego . Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

