Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Pstrąg duszony ze szpinakiem

Składniki: 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Mięso rozdrobnić widelcem po czym razem ze szpinakiem wrzucić na rozgrzaną oliwę na około 5 minut. Po tym czasie doprawić do Samku solą oraz pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. Można skropić oliwą.

Tuńczykowe kotleciki

Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 4 łyżki dowolnych otrąb 1 średnia cebula 2 łyżeczki musztardy saperskiej 1 łyżeczka sosu sojowego sól pieprz ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej czosnek granulowany Sposób wykonania Tuńczyka rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego otręby, startą na tarce cebulą oraz wbić jajka. Całość…

Sałatka ze śledzi i selera

Składniki: 4 płaty śledzia marynowanego 2-4 jaja ugotowane na twardo 30 dag selera duża cebula 3/4 szklanki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paski, obranego selera zetrzeć na tarce, cebulę posiekać a jajka pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, oprócz jajek, które ułożyć na wierzchu sałatki. Polać majonezem i doprawić do…

Sola w białym winie

Składniki: 4 filety soli 1 łyżka mąki 200 ml białego wina 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki sklarowanego masła 100 ml słodkiej śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Solę oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie obtoczyć filety w mące i smażyć na rozgrzanym maśle około 3…