Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Liny smażone

Składniki; 2 liny 2 łyżki maki 5 łyżek oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Liny wypatroszyć po czym sparzyć wrzątkiem, usunąć płetwy a skórę oskrobać. Następnie przekroić wzdłuż kręgosłupa i usunąć większe ości. Tak przygotowane liny oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Po…

Pstrągi w śmietanie

Składniki: 4 wypatroszone pstrągi 2 łyżki mąki 4 łyżki oleju 1 łyżka masła 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz 1/ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w mace i obsmażyć an rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. W miedzy czasie na drugiej patelni rozgrzać masło po…