Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi smażone z migdałami

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki maki
  • 2 jajka
  • 40 g płatków migdałowych
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Oczyszczone pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie wyjąć z lodówki, obtoczyć je w mace potem w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałach.
    Smażyć an rozgrzanym oleju około 5 minut z każdej strony.
    Następnie przełożyć  na inną patelni i dosmażyć na maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *