Składniki: 70 dag filetów z dorsza ¾ łyżeczki kurkumy pieprz 3 szkl maślanki Łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki sproszkowanego kuminu Sposób wykonania: Filety z dorsza natrzeć kuminem oraz pieprzem. Następnie przełożyć go na patelnie i zalać maślanką. Dusić na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie rybę wyjąć a do…
Tag: ryby
Listy
Łosoś z ziemniakami w ziołach
by Urszula Tomczyk • • 0 Comments
Składniki: ½ kg łososia 2 cytryny 4 listki laurowe ½ kg ziemniaków 2 marchewki ¼ kapusty włoskiej ½ łyżeczki ziół prowansalskich 5 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie. W miedzy czasie ziemniaki ugotować w mundurkach a kapustę sparzyć wrzątkiem i…
Listy
Łosoś z wody
by Łucja Markiewicz • • 0 Comments
Listy
Filety z dorsza w sosie pomidorowym
by Sylwia Kołodziejczyk • • 0 Comments
Listy
Karp z szafranem
by Lidia Jarosz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karpia ½ l bulionu warzywnego ½ cytryny 1 listek laurowy 4 łyżki oliwy z oliwek 4 cebule garść orzechów włoskich 2 garście płatków migdałowych 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 kromka białego chleba szczypta szafranu sól pieprz Sposób wykonania: Karpia oczyścić, pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego.…