Składniki:
- 80 dag ryby
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 40 dag pomidorów
- 4 łyżki czarnych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 3 filety anchois
- 1 łyżka kaparów
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki oregano
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
Składniki: 1 kg sandacza 1 marchewka 2 konserwowe ogórki 3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Rybę pokroić na cienkie filety usuwając ości. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ogórki oraz marchewkę pokroić w cienkie słupki, które…
Składniki: 80 dag sandacza 2 pory 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła ½ cytryny garść orzeszków pistacjowych sól pieprz listki bazylii Sposób wykonania: Sandacza pokroić w dzwonka, które skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie pokrojone w krążki pory przesmażyć na rozgrzanym maśle. Wówczas wlać bulion i…
Składniki: 1 ½ kg dorsza 2 cebule ząbek czosnku 3 łyżki masła 6 ziemniaków 10 szkl wody 2 liście laurowe łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego majeranku 4 łodyżki pietruszki z natką 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 6 kromek bagietki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek. Wówczas dodać obrane ziemniaki…