Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz duszony z porami

Składniki:

  • 80 dag sandacza
  • 2 pory
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • ½ cytryny
  • garść orzeszków pistacjowych
  • sól
  • pieprz
  • listki bazylii

Sposób wykonania:
Sandacza pokroić w dzwonka, które skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie pokrojone w krążki pory przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas wlać bulion i dusić do momentu, aż sos wyparuje.
Doprawić do smaku pieprzem i dodać orzechy oraz sok z cytryny.
Natomiast dzwonka ryby przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
Przewrócić dorsza na druga strona i przykryć porami, dusić jeszcze kilka minut.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *