Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa z pieczarkami

Składniki:

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki śmietany
  • ½ łyżeczki suszonej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić na talarki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą.
Następnie na silnym ogniu usmażyć mięso pokrojone w paski, oprószone mąka.
Na drugiej patelni obsmażyć pieczarki pokrojone na plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę.
Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz papryką.
Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *