Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety baranie Alicji

Składniki:

  • 8 kotletów baranich
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki smalcu
  • ½ szkl bulionu
  • 1 szkl mąki
  • 5 jaj
  • ½ szkl mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Z combra wyciąć kotlety, które zbić lekko tłuszczem i obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy.
Następnie odstawić je do ostygnięcia i oprószyć solą.
Natomiast mąkę wymieszać z żółtkiem i mlekiem.
Gdy składniki się połączą dodać ubite na sztywną pianę białka, delikatnie połączyć.
W powstałym cieście moczyć kotlety i smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *