.jpg)
Składniki:
- kapusta
- 20 dag wędzonego łososia
- 20 dag mielonego twarogu
- kilka gałązek melisy
- sól
- pieprz
.jpg)

Składniki: 40 dkg filetów łososia 40 dkg ziemniaków 1 cytryna ½ szklanki tartej bułki 2 łyżki oleju pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić w grube plastry. Filet pokroić w plastry. W zroszonym olejem naczyniu żaroodpornym okładać plastry ziemniaków na przemian z…
Składniki: 2 filety z mintaja 1 marchewka por/ biała część/ 1 czerwona papryka liść laurowy sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany 18% łyżka mąki ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i pora umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić…
Składniki: 1 litr bulionu warzywnego ½ kg filetów z mintaja 1 cebula 2 puszki pomidorów 4 ziemniaki 1 łyżka margaryny 2 płaskie łyżki mąki ½ szklanki smietany18% pęczek zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić, podsmażyć na margarynie. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, sparzone i obrane pomidory pokroić w ósemki. Warzywa…
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 średniej wielkości cebule 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca 3 kwaśne jabłka ½ szklanki rodzynek ½ szklanki suszonych śliwek kalifornijskich 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sok z cytryny 5 goździków sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety umyć ,podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, odstawić na…