Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki zapieczone z filetem z łososia

Składniki:

  • 40 dkg filetów łososia
  • 40 dkg ziemniaków
  • 1 cytryna
  • ½ szklanki tartej bułki
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz, sól


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić w grube plastry. Filet pokroić w plastry. W zroszonym olejem naczyniu żaroodpornym okładać plastry ziemniaków na przemian z plastrami ryby, przyprawić solą i pieprzem, całość posypać tartą bułka i skropić masłem lub olejem. Tak przygotowane danie zapiec w piekarniku. Przed podaniem posypać koperkiem i skropić sokiem z cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *