
Składniki:
- 2 filety z tilapii
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- mąka
- sól, pieprz


Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…
Składniki: 1 kg ryby pangi 1 marchewka 1 pietruszka 2 duże cebule 4 dkg masła 1 łyżka mąki 3 łyżki utartego piernika 2 łyżki miodu ½ szklanki rodzynek ½ szklanki migdałów sok z cytryny pół szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, cukier do smaku ziarna ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Filet z pangi umyć, osączyć i …
Składniki: 300 g makaronu kokardki 1 cukinia 250 g wędzonego łososia 250 g serka mascarpone Pęczek koperku 2 ząbki czosnku sok z 1 cytryny sól pieprz 5 łyżek oliwy Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekany czosnek i obrana cukinię pokrojoną w kostkę wrzucić na rozgrzana oliwę, trzymać około 8…

Składniki: 1 kg filetów z tłustej ryby słodkowodnej 3 szklanki bulionu rybnego 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać bulionem rybnym poporcjowane filety. Dodać sos sojowy, cukier i sól. Na małej patelni rozgrzać olej,…