Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z warzywami

Składniki:

  • 2 filety z mintaja
  • 1 marchewka
  • por/ biała część/
  • 1 czerwona papryka
  • liść laurowy
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki śmietany  18%
  • łyżka mąki
  • ½  szklanki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Filety umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i pora umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do garnka i zalać bulionem warzywnym około 1 ½ litra. Dodać liść laurowy, sól,  pieprz do smaku i gotować około30 minut. Pod koniec gotowania dodać rybę i jeszcze gotować 10 minut. Śmietanę połączyć z mąką , dodać do zupy , wymieszać. Obficie posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *