Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z chińską mrożonką

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • mrożonka chińska
  • ½ puszki plastrów z ananasa
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki keczupu
  • 1 duża  cebula
  • olej
  • 3 torebki błyskawicznego ryżu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Filety z kurczaka umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Posmarować sosem sojowym i keczupem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić na  godzinę. Cebulę obrać, drobno posiekać, połączyć  z mieszanką chińską i wsypać na rozgrzany olej, podsmażyć. Dodać do kurczaka, podsmażyć na złocisty kolor. Dodać pokrojonego kostkę ananasa, wymieszać. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać do kruczka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *