Składniki: 4 pstrągi 30 dkg pieczarek 1 jajko 2 cebule czerstwa bułka 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny mąka sok z cytryny tymianek, natka pietruszki, sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi oczyścić, opłukać, osuszyć i posolić. Na rozgrzanej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania wody. Bułkę kroimy w…
Tag: rybne
Sałatki
Sałatka ratatuj
by Bartek Wyszomirski • • 0 Comments
Składniki: 6 ugotowanych ziemniaków 6 ugotowanych jajek 5 kiszonych ogórków 2 ogórki konserwowe 1 por biała część 1 jabłko ½ ugotowanego selera 1 ugotowana marchewka 3-4 płaty śledzia 1 cebulka pęczek zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku cytryna Sos: słoiczek majonezu 2 łyżeczki musztardy pęczek posiekanego koperku sól, ½ łyżeczki przyprawy maggi Sposób przyrządzenia: Składniki…
Panga
Ryba panga na buraczkach
by Karolina Surówka • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów z pangi 6 średnich buraczków 1 pęczek zielonego koperku 2 łyżeczki suszonego tymianku 6 łyżek oliwy sok z 1 cytryny, kilka utłuczonych ziarenek kawy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Przyrządzić „ocet” kawowy. Pół szklanki soku z cytryny wymieszać z potłuczonymi ziarenkami kawy. Odstawić na 3-4 dni. Przecedzić i odlać do buteleczki.…
Panga
Panga w ostrej marynacie
by Olga Szklarska • • 0 Comments
Łosoś
Tatar z wędzonego łososia
by Halina Bulińska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg wędzonego łososia 4 żółtka 2 cebule 3-4 ogórki konserwowe pęczek posiekanej drobniutko pietruszki sól, pieprz do smaku oliwa 2 cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę kroimy bardzo drobniutko, wkładamy do szklanej misy. Cebulkę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki dokładnie lekko mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy…