Składniki: 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje 1 szklanka salsy 1 szklanka tartego sera Cheddar ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 pokrojone w plastry avocado ¼ szklanki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby,…
Tag: rybne
Listy
Karp gotowany na parze po kantońsku
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 średniej wielkości sprawiony karp 2 cm kłącza imbiru pokrojonego w paseczki 2 ząbki czosnku, obrane, pokrojone w paseczki kilka zielonych piór cebuli pokrojonej na 5 cm kawałki i wzdłuż na paseczki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju 4 łyżki octu ryżowego 4 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki octu sezamowego sól, pieprz…
Listy
Karasie pieczone w sosie z borowików
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z karpia ( karasia, szczupaka) 1 opakowanie zupy krem z borowików (w proszku) szczypta pieprzu szczypta mielonej papryki 3 łyżki tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Porcje ryby ułożyć w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zupę wymieszać z wodą ag przepisu producenta, zalać nią porcje ryby. Całość oprószyć pieprzem i…
Listy
Karp pieczony w piekarniku
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 sprawiony karp o wadze około 1 kg podzielony na porcje sól, pieprz 4 łyżki sosu Teriyaki Sos: 4 łyżki oliwy 4 cm drobno posiekanej trawy cytrynowej 4 łyżki grubo posiekanej szalotki 2 łyżki grubo posiekanego czosnku Sposób przyrządzenia: Rybę pokrojoną w dzwonka przyprawić solą, pieprzem i sosem Tariyaki, odstawić na 30 minut. Piekarnik…
Listy
Filet z tilapii pieczony w warzywach
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 3 filety z tilapii szczypta kurkumy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 cebula pokrojona w plastry 1 pokrojony w kostkę pomidor 1 łyżeczka posiekanego czosnku 1 łyżka posiekanej naci kolendry 1 łyżka posiekanej naci pietruszki sól, pieprz Marynata: 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki tartego imbiru szczypta suszonej kozieradki sól…