Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Filet ze szczupaka na sposób Francuski

Składniki: 80 dkg filetów ze szczupaka 5 dkg mąki pszennej 5 dkg mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 posiekany ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mąki wymieszać z solą i pieprzem. Filety podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem. Porcje…

Filety z żabnicy duszone w winie

Składniki: 2 kg filetów z żabnicy 10 dkg boczku pokrojonego w kostkę 4 posiekane ząbki czosnku sól, pieprz 4 obrane, pokrojone w kostkę pomidory 1 łyżka posiekanych listków bazylii 1 szklanka białego, wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie podsmażyć boczek, a gdy ten się przrumieni dodać czosnek, smażyć 2 minuty. Za pomocą…

Żabnica tandori

Składniki: 40 dkg filetów z żabnicy 2 łyżki rozpuszczonego masła Marynata: 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1/3 łyżeczki tartego imbiru szczypta szafranu 5 dkg tartego sera Cheddar 1 łyżeczka mielonego chili 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczka soli 2 łyżki soku z limonki 1/2 szklanki jogurtu 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki Sposób przyrządzenia: Filet podzielić…

Sardynki z grilla Iwony

Składniki: 80 dkg sardynek sok z cytryny 4 łyżki stołowe świeżego masła sól do smaku kilka małych porów/ białe części/ 2 cytryny kilka listków laurowych Sposób przyrządzenia: Sardynki rozkroić i dokładnie umyć, odciąć łby, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. Do każdej ryby włożyć  jeden listek laurowy…