Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Roladki z flądry

Składniki: 6 filetów z flondry 2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę bułki 1 cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 6 łyżek tartego sera Camembert sok z cytryny sól, pieprz 6 łyżeczek majonezu Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kostki bułki wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, serem, dokładnie…

Panga w majonezie pieczona

Składniki: 75 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi olej 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka majonezu szczypta cebuli w proszku szczypta pieprzu ½ szklanki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Odpowiednio duże naczynie żaroodporne posmarować olejem. W miseczce wymieszać sok z limonki, majonez, cebulę i pieprz.…

Śledź z grilla z zielonym masłem Iwony

Składniki: 4 świeże śledzie ½ łyżeczki soli 4 łyżeczki soku z cytryny 10 dkg masła 1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanej rzeżuchy 1 łyżka posiekanego szczypiorku szczypta białego pieprzu 2 łyżki oleju słonecznikowego Sposób przyrządzenia: Śledzie natrzeć cytryną i solą. Masło wymieszać z ziołami i doprawić solą i pieprzem, zawinąć w…

Rybne smakołyki na grilla

Składniki: 80 dkg filetów z dorsza 30 dkg koktajlowych pomidorków 2 zielone papryki 4 łyżki  oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny przyprawa do grilla sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Filety umyć, osuszyć, i pokroić na kawałki. Warzywa, opłukać. Z papryki usunąć gniazda nasienne i…