Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Filet z pangi pod pierzynką

Składniki: 6 filetów z pangi słoiczek chrzanu pęczek natki pietruszki pęczek zielonego koperku 3 ząbki czosnku 3 kromki chleba sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć filety solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem Natkę pietruszki, zielony koperek, umyć, osączyć i drobniutko…

Filet z limandy żółto płetwej gotowane z krewetkami i pomidorem

Składniki: dwa filety rybne 2 szklanki bulionu drobiowego bez soli 1 szklanka bulionu rybnego bez soli 1 cytryna 3 ząbki czosnku 5 łyżka masła 2 pomidory 1 łyżka posiekanego szczypiorku 20 dkg gotowanych krewetek koktajlowych sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu połączyć bulion rybny i drobiowy, gotować powoli aż objętość płynu zredukuje się o…

Ryż z rybą

Składniki: 75 dkg smażonej ryby 15 dkg ugotowanego na sypko ryżu 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz bulion mięsny Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać mąkę mieszając lekko zrumienić. Do rondla wlać taką ilość zimnego bulionu aby uzyskać sos o pożądanej gęstości. Usmażoną w panierce z mąki rybę (filety)…

Panga na zimno w białym winie

Składniki: 1 ½ kg ryby pangi 3 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki 5 łyżek oleju sojowego 1 cytryna ½ szklanki białego wytrawnego wina liść laurowy sól, ostra papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na większe kawałki, posolić, oprószyć papryką i mąką. Kawałki ryby obsmażyć na oleju, osączyć na papierowym ręczniku.…