Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Potrawka z ryby

Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 marchewka 1 pietruszka 1 por / biała część/ kawałek selera 2 jajka 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 duża czerstwa bułka ½ szklanki posiekanej natki pietruszki ½ szklanki mleka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W litrze wody ugotować włoszczyznę. Filety umyć, włożyć do wywaru na około…

Szybka sałatka łososiowa z makaronem

Składniki: 6 plastrów wędzonego łososia 25 dkg makaronu /muszelki, świderki/ 4 kiszone ogórki 1 puszka konserwowego groszku 1 cytryna sól oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować al, dente, odcedzić i schłodzić. Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Plastry wędzonego łososia pokroić skośnie na pół. Groszek osączyć na sicie. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i doprawić …

Sałatka egzotyczna z łososiem

Składniki: 9 plastrów wędzonego łososia 2 żółte grejpfruty 2 czerwone grejpfruty sok z jednej cytryny ½ szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki brązowego cukru gałązki kolendry Sposób przyrządzenia: Grejpfruty umyć, obrać , podzielić na części i usunąć błonki. Sok powstały podczas usuwania błonek odstawić. Łososia pokroić w paski i wymieszać z grejpfrutem. Sok grejpfrutowy wymieszać…

Filety z pangi w ziołach i owocach granatu

Składniki: 2 kg filetów pangi 1 szklanka białego winnego octu ½ szklanki rodzynek 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 8 cebulek szalotek ½ szklanki brązowego cukru 3 dojrzałe owoce granatu szklanka świeżych ziół /oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek/ sól, pieprz, cukier do smaku ½  litra wody 2  limonki do dekoracji   Sposób przyrządzenia: Filety rybne umyć,…

Pasztet rybny Marcina

Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 kg filetów z dorsza 8 jajek 2 czerstwe bułki kostka margaryny lub masła 1/2 szklanki śmietany szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka sól, pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do foremki Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Rybne filety i bułkę skręcić przez maszynkę do mięsa.…