Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z limandy żółto płetwej gotowane z krewetkami i pomidorem

Składniki:

  • dwa filety rybne
  • 2 szklanki bulionu drobiowego bez soli
  • 1 szklanka bulionu rybnego bez soli
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżka masła
  • 2 pomidory
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    20 dkg gotowanych krewetek koktajlowych
    sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
W rondlu połączyć bulion rybny i drobiowy, gotować powoli aż objętość płynu zredukuje się o połowę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki, smażyć 1 minutę, obsączyć na sicie. Do wrzącego wywary dodać filety rybne, gotować powoli kilka minut, po 2 minutach dodać kawałki pomidorów i tuż przed końcem gotowania krewetki, przyprawić, posypać szczypiorkiem i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *