Składniki:
- dwa filety rybne
- 2 szklanki bulionu drobiowego bez soli
- 1 szklanka bulionu rybnego bez soli
- 1 cytryna
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżka masła
- 2 pomidory
1 łyżka posiekanego szczypiorku
20 dkg gotowanych krewetek koktajlowych
sól, biały pieprz
Sposób przyrządzenia:
W rondlu połączyć bulion rybny i drobiowy, gotować powoli aż objętość płynu zredukuje się o połowę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać krewetki, smażyć 1 minutę, obsączyć na sicie. Do wrzącego wywary dodać filety rybne, gotować powoli kilka minut, po 2 minutach dodać kawałki pomidorów i tuż przed końcem gotowania krewetki, przyprawić, posypać szczypiorkiem i podawać.