Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Filet z pangi w sosie orzechowym z ryżem

Składniki: 80 dkg filetów z pangi lub tilapii 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 kolorowe papryki 1 cebula Sos: 2 łyżki masła 1 cebula 1 łyżeczka curry 20 dkg orzechów nerkowca 2 łyżki soku jabłkowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę i…

Filet z okonia o orientalnym smaku

Składniki: 80 dkg filetów z okonia lub sandacza 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny, 1 łyżką oleju i przyprawami. Umyte i osuszone filety rybne natrzeć przygotowaną…

Burgery z łososia

Składniki: 40 dkg filetów z łososia 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 1 jajko 4 bułki dom hamburgerów 1 pomidor 4 listki sałaty lodowej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z łososia pokroić ostrym nożem w drobną kostkę.  Cebulę obrać, drobno pokroić. Koperek, cebulę i łososia wymieszać z jajkiem i…

Filet z łososia zapiekany z grzybami

Składniki: 1 kg filetów z łososia 3 łyżki oliwy 30 dkg kapeluszy grzybów leśnych lub pieczarek 1 cebula 30 dkg tartego żółtego sera sok z połowy cytryny posiekany koperek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje i przyprawić.  Tak przygotowane porcje ryby obrumienić na oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić sokiem…

Filet z łososia zapieczony z ziemniakami i oliwkami

Składniki: 1 kg filetów z łososia 1 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków garść pokrojonych zielonych oliwek 2 czerwone cebule 2 łyżki octu balsamicznego 5 łyżek oliwy sól, pieprz koperek, bazylia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z cebulą. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, nie rumienić. Dodać ziemniaki,…