Składniki:
- 40 dkg filetów z łososia
- 1 cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki majonezu
- 1 jajko
- 4 bułki dom hamburgerów
- 1 pomidor
- 4 listki sałaty lodowej
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety z łososia pokroić ostrym nożem w drobną kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Koperek, cebulę i łososia wymieszać z jajkiem i majonezem, przyprawić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Z masy formować 4 owalne kotlety, usmażyć z obydwu stron na złoty kolor. W międzyczasie podgrzać w piekarniku przekrojone bułeczki. Do każdej bułki włożyć liść sałaty, usmażony burger i plaster pomidora. Jeśli ktoś lubi dodać sos i podawać.