Składniki:
- 1 kg filetów z sandacza
Marynata:
- 7 łyżek oliwy
- 7 łyżek soku z cytryny
- 2 łyżeczki świeżo utartego imbiru
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka posiekanych ulubionych ziół
Dodatek:
- 1 główka sałaty lodowej
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 15 dkg paluszków krabowych 2 łyżki majonezu 10 dkg tartego żółtego sera 1 łyżeczka masła sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Paluszki krabowe pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim porcje ryby, rozsypać na niej plastry paluszków…
Składniki: 1 kg świeżych filetów z dorsza 50 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka oleju 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W rondlu układać warstwami ziemniaki, cebulę, podzieloną na porcję rybę. Każdą warstwę przyprawić solą i…
Składniki: 50 dkg filetów z karpia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 ząbków czosnku 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, ostrym nożem ponacinać skórę. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, wymieszać z solą i pieprzem i koperkiem. Masę wetrzeć w nacięcia skóry, odstawić na 2 godziny. Tak…