Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Płocie lub karasie z grilla

Składniki: 5 średniej wielkości płoci lub karasi Marynata: 2 łyżki oliwy sok z jednej cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 2 zgniecione w prace ząbki czosnku sól, pieprz, ulubione zioła do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryb. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią tuszki ryby na zewnątrz i…

Filet z pstrąga z grilla z dodatkiem owoców grillowanych

Składniki: 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów 2 banany 1 żółty melon 1 ananas Marynata: ½ szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie 3 posiekane listki melisy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed…

Sum z grilla z sosem ze świeżych pomidorów

Składniki: 1 kg suma Marynata: 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka pokruszonych suszonych pomidorów posiekana bazylia do smaku ½ szklanki oliwy ½ szklanki soku z cytryny sól, pieprz Sos: 2 pomidory 1 łyżeczka pokruszonych suszonych pomidorów sok z 1 cytryny 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.…