Składniki: 5 średniej wielkości płoci lub karasi Marynata: 2 łyżki oliwy sok z jednej cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 2 zgniecione w prace ząbki czosnku sól, pieprz, ulubione zioła do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryb. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią tuszki ryby na zewnątrz i…
Tag: rybne
Listy
Szaszłyki z pstrąga z cukinią grillowany
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg filetów z pstrąga lub łososia 1 cukinia ½ łyżeczki mielonego chili 3 łyżki sezamu sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy Sałatka: 1 kwaśne jabłko 2 awokado 1 czerwona cebula Dresing do sałatki: 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody 1/3 szklanka oliwy sól Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu zmiksować. Owoce…
Listy
Filet z pstrąga z grilla z dodatkiem owoców grillowanych
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów 2 banany 1 żółty melon 1 ananas Marynata: ½ szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie 3 posiekane listki melisy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed…
Listy
Sum z grilla z sosem ze świeżych pomidorów
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg suma Marynata: 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka pokruszonych suszonych pomidorów posiekana bazylia do smaku ½ szklanki oliwy ½ szklanki soku z cytryny sól, pieprz Sos: 2 pomidory 1 łyżeczka pokruszonych suszonych pomidorów sok z 1 cytryny 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.…