Składniki:
- 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów
- 2 banany
- 1 żółty melon
- 1 ananas
- Marynata:
- ½ szklanki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie
- 3 posiekane listki melisy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed grillowaniem ryby wyłożyć na sito. Owoce obrać, podzielić wg uznania ułożyć na aluminiowej tacce, piec na grillu obracając. Obsączoną z marynaty rybę upiec na dobrze nagrzanym grillu z obydwu stron. Podawać z grillowanymi owocami, białym pieczywem opieczonym na grillu i natartym czosnkiem.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna