Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pstrąga z grilla z dodatkiem owoców grillowanych

Składniki:

  • 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów
  • 2 banany
  • 1 żółty melon
  • 1 ananas
  • Marynata:
  • ½ szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie
  • 3 posiekane listki melisy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed grillowaniem ryby wyłożyć na sito. Owoce obrać, podzielić wg uznania ułożyć na aluminiowej tacce, piec na grillu obracając. Obsączoną z marynaty rybę upiec na dobrze nagrzanym grillu z obydwu stron. Podawać z grillowanymi owocami, białym pieczywem opieczonym na grillu i natartym czosnkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *