Składniki:
- 2 średniej wielkości tuszki pstrąga
- 1 cytryna
Glazura:
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki oliwy
Składniki:
Glazura:
Składniki: 80 dkg filetów z pstrąga lub łososia 1 cukinia ½ łyżeczki mielonego chili 3 łyżki sezamu sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy Sałatka: 1 kwaśne jabłko 2 awokado 1 czerwona cebula Dresing do sałatki: 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody 1/3 szklanka oliwy sól Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu zmiksować. Owoce…
Składniki: 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów 2 banany 1 żółty melon 1 ananas Marynata: ½ szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie 3 posiekane listki melisy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed…
Składniki: 4 pstrągi 30 dkg pieczarek 1 jajko 2 cebule czerstwa bułka 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny mąka sok z cytryny tymianek, natka pietruszki, sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi oczyścić, opłukać, osuszyć i posolić. Na rozgrzanej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania wody. Bułkę kroimy w…