Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony filet z karpia czosnkiem pachnący

Składniki:

  • 50 dkg filetów z karpia
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 10 ząbków czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć, ostrym nożem ponacinać skórę. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, wymieszać z solą i pieprzem i koperkiem.  Masę wetrzeć w nacięcia skóry, odstawić na 2 godziny. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące pszennej wymieszanej z mąka ziemniaczaną i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *