Składniki: karp/około 2 kg/ 2 jajka 6 łyżek mąki (pszenna i ziemniaczana) ½ szklanki bułki tartej ½ kostki masła sok z cytryny sól, biały pieprz do smaku Sposób wykonania: Rybę oczyścić, podzielić na dzwonka, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić cytryną i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Panierować kolejno w mące, rozkłóconych jajkach…
Tag: rybne
Listy
Pstrąg z chrzanem Henryka
by Henryk • • 0 Comments
Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku 1 cytryna ½ pęczka natki pietruszki 1/3 szklanki oleju sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan Sposób przyrządzenia; Oczyścić i sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy. Rybę dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Do każdej ryby włożyć po kilka gałązek natki pietruszki, skropić mięso sokiem…
Listy
Łosoś w warzywach i białym winie
by Ula • • 0 Comments
Listy
Kostki rybne na ostro
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 4 kostki rybne 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki musztardy 2 jajka sól, majeranek, tymianek 3 łyżki oleju ½ szklanki majonezu 1 łyżeczka przyprawy curry cytryna 2 pomidory Sposób wykonania: Kostki rybne rozmrozić, jajko rozmącić, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić, solą, majerankiem, tymiankiem. Małą blaszkę posmarować olejem. Kostki rybne ułożyć na…