Składniki: Świeżo złowione ryby cebula w plastrach cytryna w plastrach olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, pozostawić głowę z której usunąć oczy i łuki skrzelowe. Sprawioną rybę dokładnie wypłukać i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Odpowiednio duże kawałki foli aluminiowej posmarować olejem, ułożyć na niej rybę, obłożyć kilkoma plastrami cebuli i jednym plastrem cytryny,…
Tag: rybne
Listy
Filet z łososia pieczony z czereśniami
by Darek Kieca • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg filetów z łososia 2 szklanki wytrybowanych pokrojonych na ćwiartki czereśni 3 łyżki masła 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanka wody sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać czereśnie, masło, ocet i miód. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 10 minut. Mąkę ziemniaczaną…
Listy
Sandacz duszony z boczniakami
by Bożena Piega • • 0 Comments
Listy
Sandacz z patelni
by Kamila Wojciechowska • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kg filetów z sandacza
- ½ szklanki mąki pszennej
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Listy
Sandacz duszony z pomidorami i szczypiorkiem
by Kornelia Król • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 2 pomidory 1 pęczek posiekanego drobno szczypiorku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i olej, obrumienić na nim z obydwu stron porcje ryby. Na każdej położyć plaster pomidora, lekko…