Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz duszony z pomidorami i szczypiorkiem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z sandacza
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek posiekanego drobno szczypiorku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Filety podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło i olej, obrumienić na nim z obydwu stron porcje ryby. Na każdej położyć plaster pomidora, lekko oprószyć go solą i pieprzem, obficie obsypać szczypiorkiem. Patelnię przykryć i dusić całość 5 minut. Podawać z frytkami lub bagietką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *