Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kostki rybne na ostro

Składniki:

  • 4 kostki rybne
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 jajka
  • sól, majeranek, tymianek
  • 3 łyżki oleju
  • ½ szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka  przyprawy curry
  • cytryna
  • 2 pomidory

Sposób wykonania:
Kostki rybne rozmrozić, jajko rozmącić, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić, solą, majerankiem, tymiankiem. Małą blaszkę posmarować olejem. Kostki rybne ułożyć na blaszce, wierzch i boki posmarować pastą. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Majonez wymieszać dokładnie z curry. Cytrynę i pomidory pokroić w plasterki. Ryby podawać polane sosem z plasterkami cytryny i pomidorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *