Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Rybne kostki na ostro tymiankiem pachnące

Składniki: 4 kostki rybne 2-3 łyżki musztardy 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju sól, majeranek, tymianek 4 łyżki  majonezu łyżeczka curry cytryna 2 pomidory jajko Sposób przyrządzenia: Kostki rybne rozmrozić. Rozmącić jajko, wymieszać z bułką tartą i musztardą. Pastę przyprawić solą, majerankiem, tymiankiem do smaku. Posmarować olejem małą blaszkę, ułożyć kostki rybne posmarować wierzch…

Śledzie w karmelowej marynacie Iwony

Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi ½ łyżeczki nasion gorczycy ½ łyżeczki ziaren pieprzu 8 dkg brązowego cukru 1 szklanka octu winnego 1 posiekana cebula szalotka 4 listki laurowe Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku.  Każdy filet podzielić…

Śledzie marynowane w maślance Iwony

Składniki: 50 dkg filetów z solonych śledzi 1 łyżka posiekanego kopru kilka rozgniecionych nasion kolendry 1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu ½ szklanki maślanki ½ szklanki wody sól, biały mielony pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku.  Maślankę…

Rolmopsy że śledzi z papryką i koncentratem pomidorowym Iwony

Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 kiszony ogórek 1 marynowana papryka 1/3 szklanki octu 2/3 szklanki wody cukier i sól do smaku liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć…

Śledzie w śmietanie z jabłkami i orzechami

Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi 1 cebula 1 szklanka kwaśnej śmietany kremowej 2 łyżki octu jabłkowego cukier do smaku biały, mielony pieprz do smaku 2 kwaśne jabłka 1 szklanka lekko podprażonych orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na…