Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Szczupak z warzywami na grillu

Składniki: 2 szczupaki 1 puszka groszku konserwowego ½ puszki kukurydzy 2 marchewki 25 dkg pieczarek przyprawa do ryb sól, pieprz do smaku pęczek natki pietruszki 1 cytryna pokrojona w plasterki Sposób przyrządzenia: Szczupaki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, doprawić do smaku przyprawą, solą i pieprzem. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć,…

Szczupak pieczony z bazylią

Składniki; 1 szczupak ½ pęczka bazylii olej ½ cytryny Sposób wykonania: Szczupaka oczyścić po czym skropić olejem i oprószyć sola oraz pieprzem. Przełożyć go do naczynia żaroodpornego i obłożyć gałązkami bazylii. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Przed podaniem ozdobić kawałkami cytryny.