Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szczupak z warzywami na grillu

Składniki:

  • 2 szczupaki
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 marchewki
  • 25 dkg pieczarek
  • przyprawa do ryb
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 cytryna pokrojona w plasterki

    Sposób przyrządzenia:
    Szczupaki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, doprawić do smaku przyprawą, solą i pieprzem. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek osączyć i wymieszać z pieczarkami i marchewką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ryby nadziewać przygotowanym farszem. Rozłożyć folię aluminiową, ułożyć rybę i dokładnie zwinąć. Piec na rozgrzanym ruszcie około 20 minut. Podawać w folii z dodatkiem cytryny i posiekanej natki pietruszki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *