Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Ryby z patelni

Składniki: 70 dag. sprawionych ryb mąka sok z 1/2 cytryny sól pieprz cytrynowy olej do smażenia Sposób przyrządzenia Ryby skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Przekrój wzdłuż na pół. Obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem. Smaż na oleju ok. 8 minut. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z chlebem…

Wstążki z sosem łososiowym

Składniki: 400 g makaronu wstążki sól 300 g filetów z łososia 2 szalotki ½ pęczka koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 200 ml soku pomarańczowego 100 ml śmietany pieprz ½ łyżeczki kurkumy Sposób wykonania: Posiekane szalotki przesmażyć  na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać śmietanę i sok pomarańczowy. Wymieszać i gotować około3  minut. Następnie dodać kawałki łososia …