Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z sosem cytrynowym

Składniki:

  • ½ szkl. wody
  • 4 białka jaj
  • starta skórka z 1 cytryny
  •  łyżka soku cytrynowego
  • 4 łyżki białego wina
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz
  •  sól
  • cukier
  • 120 g masła
  • 300 g filetów łososia

Sposób wykonania:
Do rondelka wlać wodę, dodać wino, sok i skórkę z cytryny, białka.
Całość dokładnie trzepać  trzymając na małym ogniu do zgęstnienia.
Wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Pod koniec dodając jeszcze kawałki masła.
Gdy sos zacznie gęstnieć, wmieszać w go kawałkami  masła.
Na sam koniec dodać pokrojonego łososia i delikatnie wymieszać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *