Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Sandacz w śmietanie z pieczarkami

Składniki: 1 kg filetów z sandacza 0,6 l śmietany 30 dag pieczarek olej mąka 2 cebule koperek cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu…

Szczupak pieczony z ziołami

Składniki: 4 sprawione szczupaki 2 łyżki masła estragon koperek sól pieprz cytryna olej Sposób wykonania: Szczupaki  oprószyć wewnątrz i zewnątrz solą  oraz pieprzem. Ułożyć na foli aluminiowej posmarowanej olejem, obłożyć  ziołami i kawałkami masła. Zawinąć folię i piec na ruszcie około 20 minut. Przed podaniem obłożyć kawałkami cytryny.

Śledź gajowego

Składniki: 1/2 kg śledzi marynowanych 1/2 kg cebuli kilka suszonych grzybków koncentrat pomidorowy (mały słoiczek) pieprz majeranek vegeta Sposób przyrządzania: Śledzie pokroić w paski. Grzybki ugotować do miękkości, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę usmażyć na złoto, dodać pokrojone grzybki, koncentrat i przyprawy. Zalać szklaną wody, dusić kilka minut. Wystudzoną zalewę wymieszać ze śledziami, schłodzić w…