Składniki:
- 4 porcje filetów z mintaja
- jajko
- 4 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 40 g tłuszczu do smażenia
Składniki: 1 torebka ryżu 1 puszka ananasów 2 pory 2 puszki tuńczyka w zalewie 150 g twardego żółtego sera 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki kurkumy sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie ananasy odsączyć z puszki i pokroić na mniejsze kawałki, pory pokroić w krążki i sparzyć wrzątkiem, ser pokroić w…
Składniki: 1 szczupak 250 g surowego boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie owinąć go plasterkami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego . Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Składniki; 2 liny 2 łyżki maki 5 łyżek oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Liny wypatroszyć po czym sparzyć wrzątkiem, usunąć płetwy a skórę oskrobać. Następnie przekroić wzdłuż kręgosłupa i usunąć większe ości. Tak przygotowane liny oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Po…