Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Sałatka z ananasem i tuńczykiem

Składniki: 1 torebka ryżu 1 puszka ananasów 2 pory 2 puszki tuńczyka w zalewie 150 g twardego żółtego sera 2 łyżki majonezu ½ łyżeczki kurkumy sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie ananasy odsączyć z puszki i pokroić na mniejsze kawałki, pory pokroić w krążki  i sparzyć wrzątkiem, ser pokroić w…

Liny smażone

Składniki; 2 liny 2 łyżki maki 5 łyżek oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Liny wypatroszyć po czym sparzyć wrzątkiem, usunąć płetwy a skórę oskrobać. Następnie przekroić wzdłuż kręgosłupa i usunąć większe ości. Tak przygotowane liny oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Po…