Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 3-4 połówki brzoskwiń z puszki puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu szczypta curry sól pieprz Sposób wykonania: Obraną brzoskwinie pokroić w drobną kostkę, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać dodając majonez. Doprawić do smaku curry, solą oraz pieprzem.
Tag: ryba
Listy
Sałatka z tuńczyka i marynowanych śliwek
by Paulina Lew • • 0 Comments
Składniki: tuńczyk 1 puszka kukurydza 1 puszka 15 szt marynowanych śliwek majonez Sposób wykonania: Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać i polać majonezem.
Listy
Sałatka z porów z jajkiem i ogórkiem
by Izabella Jakubiak • • 0 Comments
Składniki: 2 pory 3 jaja ogórek konserwowy pół pęczka natki pietruszki mały słoik majonezu musztarda sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem. Ogórka pokroić w kostkę, jajka na cząstki a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać sałatkę majonezem wymieszanym z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z ziemniaków, selera i tuńczyka
by Julia Kopczyńska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag młodych ziemniaków gałązka selera naciowego 2 cebule dymki 3 łyżeczki majonezu 3 łyżeczki naturalnego jogurtu puszka tuńczyka sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w kostkę, selera pokroić w słupki a cebulę posiekać. Całość dokładnie wymieszać dodając rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Następnie majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą…
Listy
Pstrąg duszony ze szpinakiem
by Asia Bartosik • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Mięso rozdrobnić widelcem po czym razem ze szpinakiem wrzucić na rozgrzaną oliwę na około 5 minut. Po tym czasie doprawić do Samku solą oraz pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. Można skropić oliwą.