Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Tuńczyk z brzoskwinią i kukurydzą

Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 3-4 połówki brzoskwiń z puszki puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu szczypta curry sól pieprz Sposób wykonania: Obraną brzoskwinie pokroić w drobną kostkę, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać dodając majonez. Doprawić do smaku curry, solą oraz pieprzem.

Sałatka z porów z jajkiem i ogórkiem

Składniki: 2 pory 3 jaja ogórek konserwowy pół pęczka natki pietruszki mały słoik majonezu musztarda sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem. Ogórka pokroić w kostkę, jajka na cząstki a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać sałatkę majonezem wymieszanym z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z ziemniaków, selera i tuńczyka

Składniki: 50 dag młodych ziemniaków gałązka selera naciowego 2 cebule dymki 3 łyżeczki majonezu 3 łyżeczki naturalnego jogurtu puszka tuńczyka sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w kostkę, selera pokroić w słupki a cebulę posiekać. Całość dokładnie wymieszać dodając rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Następnie majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą…

Pstrąg duszony ze szpinakiem

Składniki: 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Mięso rozdrobnić widelcem po czym razem ze szpinakiem wrzucić na rozgrzaną oliwę na około 5 minut. Po tym czasie doprawić do Samku solą oraz pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. Można skropić oliwą.