Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ananasem i tuńczykiem

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka ananasów
  • 2 pory
  • 2 puszki tuńczyka w zalewie
  • 150 g twardego żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie ananasy odsączyć z puszki i pokroić na mniejsze kawałki, pory pokroić w krążki  i sparzyć wrzątkiem, ser pokroić w kostkę a tuńczyka rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Majonez wymieszać z kurkumą, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *