Składniki:
- 4 filety pstrąga
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki pasty z orzechów włoskich
- 2 łyki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Składniki: 4 pstrągi 2 łyżki masła 1 łyżka wódki jałowcówki kilka ziarenek jałowca 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać wódkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę. Następnie pstrąga skropić sokiem z cytryny a w środku natrzeć pastą maślaną. Piec rybę w specjalnym koszyczku na grillu.
Składniki: 4 filety śledziowe w oleju ½ szkl oleju ½ szkl musztardy 1 cebula kilka listków bazylii Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z olejem i polać nią śledzie pokrojone na kawałki. Następnie posypać je posiekaną cebulą. Udekorować listkami bazylii.
Składniki karp ½ kostki masła 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Karpia oczyścić i pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej, Smażyć z obu stron na złoty…