Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pstrąg z masłem

Składniki: 4 pstrągi 2 łyżki masła 1 łyżka wódki jałowcówki kilka ziarenek jałowca 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać wódkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę. Następnie pstrąga skropić sokiem z cytryny a w środku natrzeć pastą maślaną. Piec rybę w specjalnym koszyczku na grillu.

Złoty smażony karp

Składniki karp ½ kostki masła 2 jajka  2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej   sól pieprz Sposób wykonania: Karpia oczyścić i pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej, Smażyć z obu stron na złoty…