Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pieczony pstrąg Mateusza

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Tym razem pstrąg w roli głównej. Przepis zawiera: pstrąga, natkę pietruszki, czosnek, masło i cytrynę.
 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 cytryna 
  • sól
  • pieprz

Świąteczna rybka z rodzynkami Michała

 
Święta coraz bliżej, więc nie może zabraknąć przepisu na rybę. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, rodzynek, cytryny i jajek. 
 

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tara
  • ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
 

 Marynata:

  • 1 garść rodzynek
  • 1 szkl octu
  • 1 i 3/4 szkl wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka czerwonego pieprzu
  • 1 cebula 
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy

Tuńczyk z grilla Natalii

Dla miłośników ryb. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na tuńczyka z grilla pomysłu Natalii. Przepis zawiera: steki z tuńczyka, oliwę z oliwek, sok z cytryny, kolendrę i czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka kolendry 
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól
  • pieprz 

Pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty

A teraz łosoś w roli głównej czyli przepis na pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, soku z cytryny, masła i imbiru. 
 

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia
  • oliwa do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 łyżek miękkiego masła
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Stek z halibuta Teresy

Pychotka.pl gorąco poleca sprawdzone przepisy na znakomitości z ryb. Dziś przepis na steka z halibuta. Do jego wykonania potrzebujesz: oleju z pestek winogron, soku z cytryny, czosnku i przypraw.    
 

Składniki:

  • 2 steki z halibuta
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • mielony grubo kolorowy pieprz
  • sól